Пандишпанови мъфини с пълнеж от вишнев конфитюр | Ivka
Добре дошли в блога ми, тук публикувам неща, с които се забавлявам през свободното си време

неделя, 7 декември 2014 г.

Пандишпанови мъфини с пълнеж от вишнев конфитюр





Продукти: 1 и 3/4 чаени чаши бяло брашно, 1ч.л. бакпулвер, 1 ч.ч. захар, 4 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 3/4 чаена чаша олио, конфитюр от вишни.

Пресейте брашното. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на гъст сняг. В друга купа разбийте със захарта до побеляване. Постепенно прибавете олиото и млякото и разбъркайте до гладка смес. Направете кладенче в брашното и прибавете втората смес. Разбъркайте внимателно. Прибавете белтъчния сняг и отново леко разбъркайте, докато тестото го поеме. Намаслете формички за мъфини или сложете хартийки за печене във всяко гнездо. Сложете в тях по 1 с.л. от тестото, след това - вишнев конфитюр и отново тесто. Печете мъфините в предварително загрята до 180 градуса фурна за 20 минути.
Публикуване на коментар